22. helmikuuta 2012

bodaamisesta

Musta on tullut salikärpänen. Bodaus on niin parasta! Isoja painoja, vapaita painoja, eristäviä laitteita, käsipäiviä, supersarjoja, loppuun asti vetämistä, lihasvoimaa. Täällä ollaan ihan bodauspäissään, JEA!
Ennen siis olin sellainen jumppakärpänen. Tää jumppairma kiiruhti ryhmäliikuntatunnilta toiselle, aina eturivissä, jumppakuviot niin syvällä takaraivossa. Kivaa ja iisiä;  jumppariiviin astu, ja ei muuta ku jumpax!
Kuntosaliharjoittelua olin ainan pitänyt tylsänä. Eihän siinä tule edes hiki! Missä veren maku?
Englannissa opiskellessamme kävimme Lauran kanssa uskollisesti muutaman kerran viikossa salilla, mutta en edes muista mitä me siellä teimme. Varmaan hinkutettiin reisienlähentäjälaitteessa, heh. 

Noh, sitten tuli elämääni personal trainer Jenni. Ja Jenni laittoi mut puntille. Aluksi oli tietenkin hiukka skeptinen kun halusin niin pitää niistä jumpistani kiinni. Suostuin viikossa kahteen salitreeniin, ja loppuviikon sain jumpautella. Mutta tuloksia tuli noilla kahdellakin salitreenillä, kiitos ammattilaisen tekemä hyvä saliohjelma ja ohjaus.

Ja tää on nyt se juttu jota suosittelen ihan kaikille ennen salille paukkaamista; hankkikaa niiltä ammattilaista eli personal trainereilta heidän palveluitaan, teettäkää just teille tehty treeniohjelma ja ottakaa muutama yhteinen harjoittelukerta. Ja sitten vaihtakaa niitä saliohjelmia tarpeeksi usein. Muistakaa puhtaat liikeradat. Uskaltakaa lisätä painoja. Älkää pelätkö lihaksia!

Nyt on kulunut vuosi salitreenin rantauduttua Jennin kautta mun elämään, ja tässä kuulkaa ollaan jo aika s y v ä l l ä  p e l i s s ä. Mä hei niin rakastan salilla treenaamista. Nyt siellä peilin edessä heilutellaan niitä painoja ähistään niiden painojen alla neljä kertaa viikossa. Rakastan kyllä jumppaamista edelleen, mutta cardiotreenaus on jäänyt yhteen kahteen kertaan viikossa. Tavoite olisi tuon neljän salitreenin lisäksi ottaa yksi syketreeni (spinning, intervallijuoksulenkki, vähän kovempi jumppatunti) ja yksi kehonhuolto (jooga, syvävenyttely, saunayoga..)

I say: jos haluat treenata tavoitteellisesti, muokata kehonkoostumusta, kasvattaa lihasmassaa, laihduttaa; mene salille.

Bodaus is the new black cardio!

hyvä alkulämmittely-liike
lämmittelyä/ponnistusvoimaa

dippi!
kuningasliike: kyykky levytangolla!


haba haba
ojentajaliike kahvakuulalla
penkkipunnerus
pystysoutu

klassikko coreliike: lankku
Kiitos treenikamut Minna ja Sara bodausmallaamisesta. Tässä kaksi kovaa treenimimmiä, habaa löytyy ja levytanko taipuu! Kuvasimme viime viikolla Elixia Salmisaaressa  joka on kovin ihanteellinen treenisali; paljon tilaa, laitteet toimii, suht uusi mesta eli puitteet vielä hyvässä tikissä. Aamupäivisin saa treenata tosi rauhassa. Nähdään salilla!

Ja KIITOS Jenni !!! <3

17. helmikuuta 2012

saunayoga

Pääsin viime viikolla (mun luxus hyvinvoinnin viikkoPT:n tapaaminen ja uudet treeniohjelmat, biosignature-mittaus, koulutusta, Nike Blast..) vihdoin testaamaan saunayogaa. Pitkään olin jo ehtinyt haaveilla saunajoogan kokeilemisesta ja Elixia Salmisaaren seiniltä katsellut saunayoga-julistetta ja Tiinaa, mutta tunnille asti en sitten ikinä ollut muka ehtinyt. 

Mutta selvästi tunnille mun kuului päästä, koska muutama viikko sitten treenien jälkeen pudotin shampoopulloni, ja se vierähti tämän samaisen juliste-Tiinan jalkojen juureen. Tästä sitten seurasi pikaiset kuulumisten vaihdot pukkarissa, tapaaminen Tiinan ja koko saunayoga-tiimin kanssa ja vihdoin myös se odotettu saunayoga-tunti.

Ja mitä se saunayoga oikein? Saunayoga pohjautuu eri joogalajeihin, liikkeet tehdään pääosin saunan lauteilla istuen ja yksi harjoituskerta kestää puoli tuntia. Lajia voi harjoittaa tavallisessa tai infrapunasaunassa, ihanteellinen lämpötila harjoitteluun on n 50 astetta. 
Tämän nuoren joogalajin ovat kehittäneet liikunta-alan kovat ammattilaiset Tiina Vainio ja Jarno Tynkkynen, laji syntyi kun kaksikko halusi kehitellä rentouttavan liikuntamuodon joka toimisi vastapainona elämän hektisyydelle ja jatkuvalle sykkimiselle. Saunassa hiljennytään, keskitytään omaan kehoon ja omaan harjoitukseen. Minibreikki arjen keskellä.



Testisaunasamme oli tavallinen sähkökiuas joka hohkasi kuumana, joten pidimme ovea raollaan, ettei meno olisi käynyt liian tukalaksi. Jarno veti meille harjoituksen, johon hän oli yhdistellyt eri saunayoga-sarjoja. (rentouttava, vahvistava, vuodenaika-sarja) Kovin oli relaa ja mukavaa,  mutta sai ne lihaksetkin hyvin kyytiä mm soturiliikkeessä.. (testaa, niin tiedät miten saunayogassa tehdään soturi... )
Olo tunnin jälkeen oli hyvä. Rento, raukea ja hölmön onnellinen. 

Saunayogaa pääsee stadissa testaamaan ja harjoittamaan mm Elixia Salmisaaressa ja Länsiväylällä. Suosittelen. 

14. helmikuuta 2012

nike blast

Noniin, Blast-viikonloppu takana ja hehkutus alkakoon. Oli himmeetä. Koko viikonloppu oli epic success, vaikka lauantaina pääsin koulutuksen takia ainoastaan yhdelle tunnille. Onneksi lauantain vikaksi tunniksi oli valittu NTC Masterclass. Tunnin ohjasi itse Nike Training Club-treenikonseptin kehittäjä Marie Purvis apunaan ruotsalainen kuumis ohjaaja Fredrik.  Tiukkaa vääntöä, törkeen hyvä dj-setti (Leo Lotsaless), hyvä meininki lattialla. H i k i  v i r t a s i.



Kuvat: Nike Finland
Kuvauspiste oli nerokkaasti toteutettu Nike Training Club-hengessä. Propsit kuvaajalle Taavetille, joka urheasti koko viikonlopun toteutti vaativien jumppareiden kuvaustoiveita.

Sara, meitsi ja Jason
Groupies for life! Tokihan meidän piti Minnan kanssa saada yhteiskuvat viikonlopun parhaimpien ohjaajien kanssa. Söpis Marie rääkkäsi, ja superupee tanssiguru Calvin tanssitti ja oli vaan niin ihanan hassu. 





Tuntien välissä ehdimme käydä urkkimassa Helsinki Core Trainers:n messutiluksilla. Meitä kiinnosti mitä köysien ja hihnojen kanssa oikein tehdään, ja hyvin ystävällisesti coretraineri Ville ohjasi meille 15 minuutin privé coretreenin. Ja oli muuten hiton tiukka vartti. (tsek nuo ilmeet, he) Vartin aikana mm koeteltiin keskivartaloa trx-köysillä, slaidailtiin ja kyykkäiltiin ja heiluteltiin painavia köysiä. Tosi erilaista pitkään aikaan, tuota treenimeininkiä pitää ehdottomasti päästä testailemaan uudestaan. 








gotta love dem kyykkys

siis joudutaanko me vielä jatkaa tätä? Minna ilme <3
tää köysien heiluttelu oli superheviä. hei mun ilme!

Lisää Blastia tulossa, kunhan saan uusia kuvia...

9. helmikuuta 2012

paleohyvinvointihaaste

Voi nyyh, Helsinki Paleon hyvinvointihaaste on nyt sitten finito. Nopeasti vierähti 30 päivää, hyvin sujui elämä kohtalaisen striktillä paleostyylillä, haastetehtäviin osallistuminen oli hauskaa! 
Olo oli kokoajan mainio, pahemmilta retkahduksilta vältyttiin, ja hei jopa tota kehonkoostumusta saatiin pikkasen muokattua. (kuva ois kiva, mut ei sit kuitenkaan)

Haastetehtävävät olivat siis süperfun, ja melkein kaikkiin niihin osallistuinkin. (Että nyt sitten haasteen loputtua voin tota työaikaa käyttää ihan työntekoon, mhah.) Haastekamuna mulla oli ystäväni ja treenikamuni Minna, tsemppasimme toisiamme, mietimme yhdessä haastetehtäviä ja tietty bodasimme. Oli hauskaa jakaa koko homma toisen yhtä innostuneen kanssa, ja niitä muutamia heikkoja hetkiäkin (juu pari kertaa ihan piggasen teki mieli 300 kiloa makuunin irttareita) varten vertaistuki oli lähellä.
Tehtävät olivat hyvä tsemppari, niitä oli hauska miettiä ja toteuttaa, kaupan päälle vielä askarrella osallistumiskuva ja/tai tarina. Haastetehtävien kautta tuli kelailtua monia tärkeitä juttuja, pysähdyttyä miettimään... Mistä oikeasti nautin elämässä? Miten nukun? Mites toi mun ruokavalio? Treenaanko monipuolisesti?

30 haastepäivän aikana tuli todistettua, että Paleo-lifestyle kyllä natsaa mulle, erityisesti ruokavaliopuoli
Voin hyvin, olen virkeä, jaksan treenata. 
Tässä muutama mun haastetehtäväosallistuminen. 

Hyvää ruokaa hyvässä seurassa-haaste. Tämä oli mun ja Minnan yhteinen haastetehtävä.
Kokkasimme kanaa ja juureksia uunissa, lisukkeena pinaattisalaatti.
Pirtelö Päivään Haaste: Oma smoothieresepti

Elämästä nauttiminen-haaste: Mistä minä nautin elämässä. Tätä oli aika ihana väsätä..
Voi muistot! Voi ihanat ystävät!
Päivän paleoruokavalio-haaste: meikäläisen lauantain safkat

1. helmikuuta 2012

crossfit & telinevoikka

Tänä vuonna, mieluusti jo ihan lähiaikoina, haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan CrossFit-treeniä ja (aikuisten?) telinevoimistelua. Nämä kaksi lajia on pyörinyt mielessä jo jonkun aikaa; CrossFithan on selkeästi uus kahvakuula, eli se hotein treenimuoto just nyt, ja telinevoikka on jotenkin aina mua kiehtonut 
CrossFit-treeneihin haluan mennä kokeilemaan rajojani eli ihan rääkille, telinevoimistelu taas on se laji, jota olisin toivonut harrastavani skidinä, sinne haluaisin mennä harjoittelemaan kehon hallintaa. (On tullut pistettyä merkille, että telinevoimistelua harrasteneilla on mielettömät lähtökohdat lajiin kuin lajiin; notkeutta, tasapainoa, kehon hallintaa, what not. Olis kauheen kiva jos sitä vielä tälleen vähän vanhempana saisi kehitettyä noita osa-alueita..)

Tsekkasin, että stadissa crossfittaaminen natsaa ainakin CrossFit Central Helsinki-salilla (jätkäsaaren holleilla) ja telinevoimistelemaan voisin päästä Kisikseen Voimisteluseura Helsingin kursseille. 

kuvat: weheartit
Crossfitista tiedän melko vähän, vaikka on siitä nyt kirjoiteltu aika paljon. Ne mun mielikuvat crossfitistä on se megarääkki, todella isoja painoja, irvisteleviä ihmisiä, karun näköinen sali, himmeitä sixpackeja siellä täällä. Siis tosi UGH!

kuvat:wehearit
Telinevoimistelussa sitten ne meganotkeet vetelee ympäri tankoa, hilluu vaarallisen näköisesti puomilla ja tekee hulluja triplamegasupervoltteja takaperin. Uusia haasteita 2012! 

Tässä muutama mehustusvideo CrossFitista.